jueves, 18 de julio de 2013

VILADECANS, UN ALTRE DESPROPOSIT?

Sembla que el mes de juliol es l’època preferida pel CATSALUT, amagat amb les vacances i la forta calor, per anunciar mesures per “millorar” la sanitat publica del nostre país.


L’estiu d’ara fa dos anys va ser el clímax per retallar l’activitat dels hospitals, tancar llits, retallar guàrdies mèdiques i la paga doble de l’estiu....

I avui, dispara una canonada a la línia de flotació de l’àrea assistencial dita Metropolitana Sud del Baix Llobregat, un dels programes estrella d’en Xavier Corbella, endegant amb el programa DELTA tres nivells coordinats i acreditats d’assistència, entre la Primària, Viladecans i Bellvitge.

Fins ara, Viladecans era un hospital d’aguts amb 598 professionals sanitaris, 105 llits, 5 quiròfans, 35 consultes i 47 boxes d’urgència, amb un promig de 170 urgències/dia, que l’any passat va tenir quasi 7.000 ingressos i realitzar 14.000 intervencions quirúrgiques.

I la sorprenent proposta del departament de Salut es reduir la qualificació i nivell d’aquest Hospital, fins ara Centre de referència d’aguts d’un ample territori, deixant-lo com a simple hospital basic de la Primària i derivant la cirurgia a l’Hospital de Sant Boi (centre privat concertat).

Aquí arribat, cal recordar que a l’informe preliminar del AIACS (Central de Balanços del GENCAT) consta una davallada general de l’activitat dels hospitals del ICS i sorprèn molt i molt, que precisament el de Viladecans sigui l’únic d’ells que mostra un creixement, tant de l’activitat d’altes com la quirúrgica, en termes de productivitat i eficiència.

Amb el degut respecte, se’m acut preguntar al Honorable Conseller quin es el rerefons de la seva proposta sobre Viladecans: un premi a la feina ben feta o simplement una barroera forma de traspassar l’assistència d’una població de 180.000 habitants cap un altre hospital privat, encara que concertat, que diuen està una mica buit de malalts....

Josep Mª Capdevila

No hay comentarios:

Publicar un comentario